Слави Бинев се видя с Лорд Кмета на Манчестър, Георги Папазки също е на европейското и надъха българските национали

Изключителната важност на спорта във всяка държава бе основна тема на срещата между действащия президент на ETU Слави Бинев и Лорд Кмета на Манчестер Дона Лудфорд. Поканата към Бинев идва от градската управа на Манчестър, който е домакин на Европейското по Таекуондо за мъже и жени. Президентът на БФТ бе поканен в качеството си на И.Д. действащ Президент на Европейския Таекуондо Сюъз, позиция, която заема от близо една година и като домакин на най-големите турнири на планетата – двете Световни първенства, които ще се проведат в София през юли и август. Освен опит в организацията на спортни прояви, Лорд Кмета Лудфорд и Слави Бинев, обмениха идеи за развитието на Таекуондо като социален феномен и ключов спортен фактор за всяка развита държава в света. Чест бе страна, като Великобритания, която разбира силата на спорта и влага голям държавен ресурс в Таекуондо, да изрази адмирациите си към Българската Федерация, която поема домакинствата на най- важните и елитни турнири в Света ежегодно. Лорд Кмета Лудфорд предположи пълната държавна подкрепа към Бинев и БФТ, определяйки ги като спортен и дипломатически феномен.

От името на Президента на ETU Сакис Прагалос, Бинев направи специален подарък на градската управа на Манчестър, а с него бяха ген.секретар на ETU и Председателят на Пара Европейския Таекуондо Съюз.

Освен за официалните срещи, Президентът на БФТ е във Великобритания за да подкрепи националите ни, които участват на Европейското първенство за мъже и жени. Там бяха и зам. Председателите на БФТ Христо Георгиев и Георги Папазки, който често съпътства Бинев на официалните визити, демонстрира подкрепа към българския отбор на място, но поради ангажименти се наложи да замине.

4 снимки

Това се случва дни преди София да приеме над 1500 участника на ежегодното Мултиевропейско първенство и месец до най-важните първенства и събития за Световното Таекуондо – двете Световни първенства и Генералната Асамблея на Световната Федерация. За първи път страна приема три световни форума и поради доказаният успех и високото ниво на организация те ще се проведат в България през юли и август. Очаква се в столицата ни да пристигне световният спортен елин , държавни представители от различни държави, президентите на всички континентални и държавни таекуондо федерации, лидери на МОК, световни звезди и авторитети, представители на корпоративния бизнес в Корея и Европа. За тази грандиозна проява, БФТ предвижда големи изненади при откриването на Световните Първенства, но те все още се пазят в тайна.

Огромно е доверието на световния спорт и Таекуондо към България, а отговорностите на БФТ през 2022 год. са най- тежките поемани до момента от държава домакин. Тази чест към страната ни и ангажиментите, които и се доверяват от Световната централа не са случайни, тъй като през годините БФТ успя да наложи България, като основен фактор в развитието на Таекуондо в световен мащаб. Потвърждава го и факта, че лидерът на българското Таекуондо - Слави Бинев, е единственият не кореец в борда на директорите на KUKKIWON, Президент на Европейската Полицейска Таекуондо Федерация, Вицепрезидент на Световнтата Полицейска Таеукондо Федерация, Председател на KUKKIWON UNESKO за Европа, Вицепрезидент на Световната Професионална Таекуондо Федерация, а от година и И.Д. Президент на ETU.

В името на Таекуондо и популяризацията му, само през последния месец Бинев проведе редица срещи на високо ниво, сред които с Принца на Саудитска арабия, шейхове от ОАЕ, висши държавни ръководители и спортни авторитети от цял свят с цел развитието на Таекуондо, като спорт и бойно изкуство изграждащо основни житейски качества.