Президентът на Българската федерация по олимпийско таекуондо - Слави Бинев, говори относно провеждащото се в София европейско клубно първенство.

„Вчера златен и бронзов медал, да. Винаги очакваме повече, но това е добър старт. Имаме още четири дни и се надявам да бием всички рекорди досега. Очаквах доста по-малък брой хора, но просто не прецених, че това е последното състезание преди Световното първенство и преди Европейските олимпийски игри и всички дойдоха да трупат точки и да повишат ранкинга си, което ще им даде предимство в битките за Световното първенство. Не очаквахме 2000 състезатели, на ръба сме, но ще се справим. Това първенство е по-силно от Световното, тъй като най-силните присъстват тук. Европейските клубни първенства са открити и можеш да станеш Европейски шампиони дори да си от Австралия. Всички идват да трупат точки и всеки медал трябва да бъде таксуван като Световно първенство, а не като Европейско, но няма значение. Титлата му е европейски клубен шампион. И от най-силните страни участват по 7-8 състезатели, които са с равни възможности. Всеки един от тях би могъл да бъде член на техния национален отбор. Това е изключително тежък турнир“.

„Мисля, че в момента най-важното е нашите състезатели да бъдат здрави, да не допускат никакви травми. Ако не се случи такова нещо, да чукаме на дърво, тъй като нашите състезатели самият спорт е такъв, че всеки очаква  да направи травма на другия (смее се). Това е много опасно и никой не може пророкува. Но аз очаквам, ако нищо лошо не се случи, можем да вземам между три и четири квоти“.

„ Изключително тежко Световно първенство ще бъде в Баку, всички се  готвят за него. То ще пренареди таблицата за влизане по ранкинг. Това първенство ще бъде страхотна касапница, защото наистина ще пренареди състава на атлетите, които могат да се класират по ранкинг“.

Вижте цялото изказване на Слави Бинев в прикаченото видео.