Славният ветеран Росен Димитров обяви след победата над Тодор Желязков, че няма нищо лично към боеца от Бургас и не изпитва никаква омраза. Президентът на Федерацията по самбо определи битката между двамата на BKFC като равностойна, но отказа да даде категоричен отговор дали би се завърнал на ринга за подобно събитие.

„Много съм щастлив. Затова работих близо 4 месеца. Щастлив съм от положения труд. Абсолютно заради себе си. Оставям още една черта – нямам нищо към Тошко и преди мача не съм имал. Всички хора станаха на крака, зарадвахме „Арена София“, започна боецът от Нови Искър.

„Изборът на песен е...имам невероятен спомен на нея. 6 километра изтичах за 23 минути. Петър Стоичков караше по нас и тази песен като я пусна, ми влезе, сигурно 30-40 двубоя съм излизал с нея“.

„Не ми се стори по-различно от ММА. По-различно е, защото е само бокс. Понесох няколко удара, но юнак без рана не може. За 3-4 дни или 1 седмица ще ми минат раните“.

„Абсолютно равностойна битка. И той удряше, и аз удрях, даже той беше малко по-активен. Но това ми беше тактика. В по-късните рундове щеше повече да се измори. За радост стана това кроше. Усетих още първия път като го ударих, че го разклатих“.

„Искам да благодаря на всички самбисти. Поздравявам Стоян Саладинов, Петър Стоичков, Ангел Върбанов, доктора, брат ми. Голям екип сме, трудно е да го бутнеш този екип като се сработи“.


„Не съм обмислял. Трябва да си почина. Дадох доста газ, трябва да възстановим“, заяви Димитров на въпрос дали би се бил в една вечер на BKFC с Благой Иванов-Багата, каквито слухове се появиха.