Дейвид Фелдман, президентът на най-престижната организация по бокс с голи ръце, BKFC, ще присъства лично на грандиозната бойна галавечер BKFC 58, която ще се проведе на 22-ри март в столичната „Арена София“ от 20:00 часа.

Грандиозното шоу ще бъде излъчено по DIEMA SPORT 2 и новия специализиран канал Fight Klub.

След големия успех на първия турнир на BKFC в Европа, който се проведе отново в София през ноември, американецът ще бъде на първите редове при второто издание на турнира и 58-о от събитията, които организацията прави в цял свят.

BKFC колаж

Дейвид Фелдман, вдъхновителят на Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC), направи революция в бойните спортове с дръзкия си подход. Израснал във фитнес залата на баща си в Западна Филаделфия, заобиколен от боксьори, Фелдман развива дълбока страст към този спорт. Въпреки че за кратко се занимава с други бизнеси, през 2006 г. той се връща към бойните спортове, като промотира събития в цялата страна. Вдъхновението спохожда Фелдман, когато през 2010 г. среща канадския боксьор с голи ръце Боби Гън и така се заражда идеята за BKFC. Решен да узакони спорта, Фелдман се сблъсква с множество предизвикателства, включително скептицизъм от страна на гиганти в бранша като Дана Уайт.

Въпреки неуспехите, той намира успех в Уайоминг, където през 2018 г. се провежда първият двубой на BKFC, отбелязвайки значителен етап.

Билети за голямото събитие на 22 март ще откриете в Grabo.bg

Колкото до самия Уайт - съвсем наскоро той поиска да стане собственик на BKFC, но искането му учтиво бе отказано от Фелдман, който набира огромна скорост в цял свят със своята организация. Начинанието на Фелдман не минава без препятствия. През 2015 г. му е поставена диагноза В-клетъчен лимфом, което допълнително засилва борбата му. През 2018 г. обаче ракът му влиза в ремисия. Въпреки финансовите неуспехи и личните предизвикателства, устойчивостта на Фелдман го изстрелва начело на многомилионна бойна индустрия, показвайки неговата непоколебима решителност и отдаденост на визията му. Главната среща на BKFC 58 е между българските топ ММА бойци Калоян Колев и Тони Маркулев. В подглавното събитие ще излезе чудовището от Египет и шампион в 5 различни спорта, Рамадан Нууман, който ще се изправи срещу една от най-скандалните личности в бойните спортове на балкатните Васо "Психопата" Бакочевич.