Йосиф Панов - Пепелянката е новият носител на пояса на Универсалната боксова организация UBO, след като победи с единодушно съдийско решение Викториано Сентиян от Аржентина. Двубоят за титлата в полусредна категория до 66.7 кг се проведе в „Арена София“ и бе част от галавечерта на MAX FIGHT 53, а в 8-те рунда българинът не остави никакво съмнение в превъзходството си. Лично президентът на MAX FIGHT Любен Джубрилов връчи колана на Пепелянката.

„Благодаря на всички, които ме подкрепят. Имах сили да изиграя 12 рунда. Усещах, че печеля и заради това реших да не рискувам. Шампионският пояс остава тук“, заяви Панов веднага, след като получи титлата.

Пепелянката доминираше от началото до края с по-експресните си комбинации и особено с доминантната си работа с крака, като не загуби нито един от осемте рунда и се опази от сериозни поражения. Противникът му опита всички чисти и нечисти техники, за да го затрудни, но трябваше да приеме поражението си след последния гонг.

Панов нанесе две леви крошета в торса си, а впоследствие тежък ляв ъперкът прати противника му на пода и реферът Антонио Григоров започна отброяване. Сантиян все пак се съвзе навреме и изкара рунда, но вече имаше подчертано изоставане в очите на съдиите, а и болката от попадението го тормозеше дори при паузата между първия и втория рунд.

Постепенно българинът повиши броя на опитите за попадения и нанесе няколко успешни с ляво кроше и десни прави, като работата му с краката бе все така впечатляваща. Сантиян имаше нужда от намазване с вазелин под дясното око преди началото на третия рунд.

Третата част именно изглеждаше най-равностоен, като и Сантиян записа един от малкото си съществени удари в целта - ляво кроше - но се отчете повече с непозволени опити да нарани тила на Панов. Българинът поддържаше идеята си да не прекалява с агресията и да контролира дистанцията с множество леви прави.

В четвъртия рунд двамата по-често влизаха на размени, което беше очаквано от Сантиян, защото той губеше мача обективно към този момент и имаше нужда да рискува. Аржентинецът дори се плезеше и опитваше да изнерви Панов, който не се поддаваше на никакви провокации и вместо това пусна кръв от носа на съперника.

Пепелянката продължи да доминира на ринга с последователни леви прави и крошета, съпроводени със стъпване напред. Българинът стана жертва на едно дясно кроше и пореден удар в тила, след което знаеше да повиши вниманието си в защита, защото Сантиян влагаше сякаш всичките си сили в епизодичните атаки. Естествено, Панов превъзхождаше с разнообразните си движения и леви прави, което му осигуряваше предимство досега.

Панов имаше преимуществото и в шестия рунд и уверено контролираше изхода на дуела. Сантиян получи последно предупреждение за удари в тила, а и постоянно биваше наказван с комбинацията ляв-ляв-дясно кроше. Умората у аржентинеца се повиши в последните минути, докато Панов изглеждаше сякаш може да изкара още осем рунда. Бързината на ръцете стана още по-отчетлива в полза на българина, който правеше комбинации от четири удара дори в осмия рунд. След последния гонг Пепелянката заслужено отпразнува най-важния успех в кариерата си.