Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова спечели нов медал. 21-годишната българка завоюва бронзовото отличие в категория до 55 килограма в дисциплината "кумите" на Световното първенство по карате, което се провежда в Дубай.

В битката за третото място Горанова победи Дженифър Уорлинг от Люксембург с 4:1 точки.

Българката поведе с 1:0, но малко след това Уорлинг изравни. Олимпийската ни шампионка обаче взе нови директни три точки и дръпна 17 секунди преди края на мача, което се оказа достатъчно за победата и бронзовия медал.

"Щастлива съм от бронзовия медал, въпреки че бяхме дошли за златото. Това е голям успех, след олимпиадата нямах много време за почивка, но и трудно се фокусирах, защото бях много задоволена след Токио", коментира Горанова пред БНТ след успеха.

„Не исках да мисля за самата среща, а просто да се възстановя емоционално и физически. Последните няколко дни бяха много тежки с елиминациите и репешажите. Сега обаче мислех единствено за победата и че тя е моя. Беше невероятна година, надявам се да продължавам да имам успехи“, добави тя.

Това е пети медал от голямо първенство в кариерата на 21-годишната Горанова и втори от шампионат на планетата след Мадрид 2018. Тя има още титла от Европейските игри в Минск 2019, бронз от Европейското първенство в Гуадалахара 2019, но най-голямото й постижение е олимпийската титла от Токио тази година.