Няма съмнение в приноса на Хълк Хоугън към света на кеча. С кариера, която датира от края на 70-те години, Хоугън играе решаваща роля в създаването както на WWE (преди WWF), така и на WCW и е жива легенда.

Хоугън не се е борил официално от 2006 г., но той има няколко участия за WWE през следващите години и продължава да бъде фантастичен посланик.

Въпреки това, в стремежа си към величие, изглежда, че Хоугън е пожертвал тялото си, което сега изисква бастун, за да ходи след последната му операция. Друга легенда на WWE Кърт Енгъл предостави актуална информация за здравето на Хоугън по време на последния епизод на неговия подкаст.

"Той не усеща долната част на тялото си. Той използва бастуна си, за да се разхожда. Мислех, че използва бастуна, защото имаше болки в гърба. Той няма никаква болка. Той няма абсолютно нищо. Той не може да почувства нищо.

"Сега той не усеща краката си. Така че той трябва да ходи с бастун, който е, знаете ли, това е доста сериозно, човече. Наистина съчувствам на Хоугън. Той вложи сърцето и душата си в бизнеса и това го изяде."

Енгъл, който самият е претърпял серия от операции след кариерата си като олимпийски шампион по борба и в WWE, също отбеляза, че Хоугън прави революция в професионалната борба и че има голямо уважение към този човека, който представи света на Хълкамания.