Днес беше премерването на бойците преди 8-ата Гала вечер на бойните изкуства. Бойци от 11 страни ще премерят силите си. Всички бойци от бойната карта на SENSHI 8 преминаха успешно официалния кантар на събитието. Той се проведе днес при изключителен интерес. 

Специални гости на официалния кантар бяха К-1 легендите Петер Артс, Семи Шилт и Ернесто Хуст. И тримата заявиха от сцената, че са щастливи отново да са в София и пожелаха на бойците да покажат най-доброто от себе си, защото благодарение на SENSHI 8 ще бъдат наблюдавани по цял свят. 

Специално приветствие към бойците отправи и генералният секретар на Професионалната лига на Световния киокушин съюз шихан Александър Пичкунов, а за пръв път у нас за SENSHI 8 пристигна и едно от най-влиятелните имена в света на бойните спортове – президентът на ISKA Европа Пол Хенеси, който също пожела на бойците успех на ринга на SENSHI утре (събота, 22 май).

Големият гвоздей в кантара на SENSHI 8 беше изненадващото излизане на сцената от бойците от шестия подред двубой. Облечен като инидианец, с пера и издавайки характерни индиански викове, излезе за тегленето си беларусинът Фархад Ахмеджанов. Видът му предизвика голям фурор сред останалите треньори, състезателите и журналистите, които бяха на място да отразят първи резултатите от кантара.

Опонентът на Ахмеджанов – руската муай тай звезда Артьом Пашпорин, обаче не му отстъпи по атрактивност. Той се появи за тегленето си на сцената, облечен като каубой, вдигайки още повече нивата на изненада в залата. И двамата преминаха успешно кантара, като разликата в килограмите им е 1 стотна.

В категориите си са и шестимата българи, които ще излязат за поясите SENSHI champion - европейският шампион по муай тай Драгомир Петров, европейският шампион по киокушин Кристиян Дойчев, носителят на национални титли по кикбокс в К-1, фул контакт и лоу кик Костадин Кърджалийски, световният шампион на WAKO PRO и един от най-титулуваните кикбоксьори в България Атанас Божилов, шампионът на WAKO PRO Едуард Алексанян. 

Със сигурност на ринга утре ще видим и друг дългоочакван мач – между състезателя на плевенския СК „Скорпион“ и европейски шампион в стил „лоу кик“ в категория до 66,8 кг Димитър Пенчев и Петър Стойков, който през февруари тази година на SENSHI 7 стана европейски шампион на WAKO PRO в стил К-1 в кат. до 69. 1 кг. Тогава Пенчев предизвика Стойков за европейския пояс на WAKO PRO, който той завоюва на SENSHI 7 в София. Въпреки че WAKO PRO няма практика да насрочва битки между състезатели от една и съща страна за своя европейския пояс, сега – на 22 май, ще видим до колко сериозен е бил в заявката си Пенчев. Победителят ще си тръгне с пояс „Шампион на SENSHI”. 

Ето и всички резултати от официалния кантар на SENSHI 8:
1. Артьом Веклич, Украйна (64 кг) – Алишер Карменов, Казахстан (64,9 кг)
Правилник: KWU SENSHI, категория: 65 кг

2. Педро Граньо, Испания (69,6 кг) – Драгомир Петров, България (69,7 кг)
Правилник: KWU Full contact, категория 70 кг

3. Давид Биткаш, Русия (83 кг) – Кристиян Дойчев, България (84,7)
Правилник: KWU SENSHI, категория 85 кг

4. Владислав Фостенко, Украйна (89,6 кг) – Костадин Кърджалийски, България (88,5 кг)
Правилник: KWU Full Contact, категория 90 кг

5. Ахмед Крънич, Босна и Херцеговина (110 кг) – Бадр Фердаус, Нидерландия (102,7 кг)
Правилник: KWU Full Contact, категория +95 кг

6. Фархад Ахмеджанов, Беларус (69,8 кг) – Артьом Пашпорин, Русия (69,7 кг)
Правилник: KWU SENSHI, категория 70 кг

7. Марио Нани, Италия (72,9 кг) – Атанас Божилов (72,9 кг)
Правилник: KWU Full Contact, категория 75 кг

8. Мадалин Могош, Румъния (79,8 кг) – Едуард Алексанян, България (80 кг)
Правилник: KWU Full Contact, категория 80 кг

9. Рикардо Фернандес, Португалия (84,9 кг) – Андрей Чехонин, Русия (84,9 кг)
Правилник: KWU Full Contact, категория 85 кг

10. Димитър Пенчев, България (70 кг) – Петър Стойков, България (69,6 кг)
Правилник: KWU Full Contact, категория 70 кг

Международната галавечер SENSHI ще се проведе на 22 май от 19 часа и ще се излъчва на живо по Bulgaria ON AIR, Max Sport 1 и Boec.bg, както и за цял свят пряко по американската онлайн телевизия FITE, на Boec.com, Kwunion.com и Kyokushin Karate News.