Олимпийската шампионка в каратето Ивет Горанова говори на пресконференция заедно с новоизбрания президент на БНФ Карате Русалин Русалинов. Тя заяви, че има проблеми с мотивацията заради изваждането на спорта от Олимпийските игри, както за предстоящите в Париж през 2024-а година, така и в Лос Анджелис през 2028-а.

"Шансове няма, вече обявиха спортовете, което е демотивиращо. Аз още от януари имам проблеми с демотивацията заради това, че не сме в олимпийското семейство. Опитвам се по всякакъв начин да си намеря някаква причина, която наистина да ме мотивира и държи. Когато съм го правила професионално, сега не мога да го правя непрофесионално. Не знам каква ще е мотивацията занапред". Това каза олимпийската шампионка Ивет Горанова в отговор на въпрос относно това, че каратето няма да бъде част от Олимпиадите в Париж (2024) и Лос Анджелис (2028).

start-photo.bg
26 снимки

 Миналата седмица българката спечели сребърен медал от Световното първенство в Будапеща, като тя вече има един сребърен и два бронзови медала от световни първенства.

"Първо ще благодаря на себе си, че спечелих този медал, макар и да не беше това, за което отидох. Имах доста тежка година, случиха се доста промени, неща, които не се разбират от хората. Благодаря на Федерацията, не постигнахме целта световна титла, но играхме исторически финал. Малко не ми достигна на финала да сбъдна една от мечтите си, но ще го погледна положително, че все още нямам световна титла и това ще ми е мотивация да продължа напред и да стигна и до този връх. Искам да изкача всеки един връх в този спорт, защото така ще бъде запомнящо се и велико за мен", сподели днес тя в Пресклуб България.

"Беше много интересно състезание, имаше голям интерес към полуфинала с украинката, много емоции изхабих, за да спечеля тази среща и може би не ми останаха емоции и сили за финала. Аз чувствам вече много по-опитна, разбирам каратето по-добре. Благодаря на моята треньорка Йована Прекович, че беше до мен през цялото време. С нея имаме планове и цели за бъдеще", допълни Горанова.