Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова и Васил Ривов се класираха за репешажите за бронза на Световното първенство в Дубай. В категория до 55 кг „кумите“ Горанова загуби на четвъртфиналите с 4:5 срещу представителката на САЩ Тринити Алън.

Българката започна надпреварата с успех с 1:0 над еквадорката Микаела Енрикес. Във втория кръг тя се наложи с 5:3 над своята добре позната съперничка Анжелика Терлюга от Украйна в повторение на финала за титлата на Олимпиадата в Токио 2020.

На четвъртфиналите обаче серията ѝ е спряна от Алън. На полуфиналите американката с 5:1 срещу Дженифър Варлинг (Люксембург), когато получи контузия на рамото и се отказа. Американският щаб подаде контестация, която беше уважена, и Алън получи правото да участва на финала в събота, въпреки че беше приета в болница. От тима на Люксембург обаче също подадоха контестация, която не беше удовлетворена.

Антон Узунов
20 снимки

По този начин Ивет Горанова продължава на репешажите за бронза.

В категория до 67 кг при мъжете Васил Ривов също получи възможност да се бори за бронзов медал, след като беше изтеглен в репешажите от олимпийския шампион Стивън Да Коста. Французинът победи българина в среща от четвъртия кръг с 3:0. Ривов стартира шампионата с две победи.

В категория до 60 кг Тодор Настев постигна две победи и загуба. При 50-килограмовите жени Кристина Свиленова допусна поражение в първата си среща. По програма репешажите са в четвъртък.

По-късно днес пък Пеньо Пенев ще участва в дисциплината „ката“.