Спечелилият сребърен медал в категория до 81 кг на европейското първенство по джудо за мъже в Прага – Ивайло Иванов даде първите си думи след триумфа. Той сподели, че се е насладил на момента, като е дал всичко от себе си, въпреки емоциите в личен план, които са го съпътствали през целия ден.

Накрая Иванов благодари на всички за подкрепата, като посвети успеха си на феновете.

Ето какво написа Иванов във „Facebook“:

С времето се научих да приемам и загубите и победите малко по- спокойно. Ивайло отпреди 2-3 години щеше да се ядосва, да коментира бурно, да търси причината за “загубата” на златния медал.

Днес аз просто спечелих среброто, насладих се на момента, бях в добра форма, през целия ден имах и други лични емоции и проблеми в главата си, но наистина дадох всичко от себе си. И съм доволен, щастлив, благодарен. Защото това, което сме постигнали е плод на много труд, лишения и борба. Всеки ден. И в пандемията, и в “нормалното” време, и когато децата са ми болни и мен ме няма и когато не мога да се виждам с близките, за да ги опазя. Този 🥈 си го заслужих и съм благодарен. Другият път дано е с друг цвят 🙂

И тези думи не означават, че приемам и съм доволен от загубата и няма да се боря за злато, но човек трябва да оценява и по-малките неща в живота си по пътя към върха.

Благодаря на всички за подкрепата, той е за вас 🏆


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.