Вицеевропейският шампион по джудо Ивайло Иванов е категоричен, че здравословният начин на живот е пътят към постигането на всяка цел и хората трябва да внимават с какво се хранят. 

Джудистът влезе в кухнята на Шеф Андре Токев, за да разкрие част от рецептите, които му помагат да поддържа оптимална форма. Приготвянето на две от тях – телешки кюфтета със сладък картоф и броколи и питка с овесени ядки, яйца и сирене, беше нагледно демонстрирано.

Кулинарното приключение е част от дейностите по проекта на Асоциация „Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта „Младите хора – бъдещето на България – отговорни и активни“, финансиран от Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10А от закона за хазарта за 2021 година. В кухнята на Шеф Андре Токев влизат общо 13 от най-добрите спортисти на България, които споделят своите здравословни формули за успех. А всички техни рецепти ще бъдат събрани в книга, която ще бъде разпространена в училища и библиотеки из страната, за да бъде от полза на българските младежи.

Във втория епизод на поредицата, акцентираща върху силата на балансираното и здравословно хранене, Ивайло Иванов разказа подробности за своя личен хранителен режим, как сваля килограми преди състезание и призна, че се храни по 6 пъти на ден и пие по около 5 литра вода.

"За мен правилното хранене е много важно, дори когато ходя на лагери си нося тигани и тенджери с мен", призна джудистът пред Шеф Токев.