Представителят на BKFC за България – Любомир Геджев, говори пред Gong.bg за евентуална битка на Благой Иванов на ринга на веригата за боеве с голи ръце. Геджев заяви, че Багата е един от най-изявените ни бойци и заслужава огромна реклама, която няма как да се случи до BKFC 58, планирано за 22 март в „Арена София“.

Самият Геджев разкри как е осъществил контакт с последния българин в UFC, колко трудно е поддържал връзките с мениджърите до боеца и на практика анонсира, че BKFC ще организира трето събитие през ноември в България, макар да не уточни дали то ще е отново в София.

„За това събитие...историята е такава, че аз допреди 3 дни или 4 получавах конфликтна информация от хората в Америка относно преговорите с Багата. Доколкото разбрах, негов мениджър е комуникирал с представители на BKFC. От първия момент, в който Дейвид Фелдман го спомена – много преди да планираме събитието, лятото на миналата година. Той ме попита дали Пулев и Иванов са бойци, към които публиката има интерес. Аз останах шокиран и казах „Да“. Естествено, с тях двамата, тук сме вързани. През месеците, в които тази тема се връщаше, аз получавах информация само от американска страна. Уикендът, сега, говорих с Багата. Поговорихме. Радвам се, че имах възможност да говоря лично с него. Той има интерес, ние имаме интерес. Предстои да обсъдим финансови параметри за официално участие. Ако стигнем до съгласие, ще е за следващото събитие през ноември“, заяви Геджев, директно анонсирайки, че BKFC планира да продължи със събитията у нас.

Двубоите от BKFC 58 може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2 и новия специализиран канал Fight Klub.

Геджев продължи мисълта си и се аргументира защо към момента няма възможност за битка на Багата на BKFC 58: „Периодът е прекалено кратък. А и Благой Иванов заслужава месеци реклама, не е стъпвал дълго време пред българска аудитория. Ще е голяма чест, ако се случи на BKFC. Мен би ми се искало да се случи 3 месеца преди събитието, за да може всеки българин да разбере, че Благой ще участва“.

Билети за голямото събитие в Grabo.bg

„Ако вземем под внимание дискусиите до момента – те са между американци и други американци. С техните изисквания и правна структура...много тегава работа. И на мен ми се искаше да чуя от него какво би го направило щастлив и би го удовлетворило. За нас безспорно това би било огромна чест“, обобщи темата Геджев.

Очаквайте по-късно днес цялото интервю с Любомир Геджев.