Българските таекуондисти, които ще вземат участие на Световното първенство за мъже и жени в Мексико само след седмица, направиха истински фурор на един от най-старите международни турнири Dracula Open G2 в Румъния. Националите ни спечелиха два златни, един сребърен и един бронзов медал от престижната надпревара.
 
Калоян Бинев стигна до златото в кат. до 74 кг след пет последователни успеха. Той стартира с победи над представители на Гърция, Турция, Молдова , САЩ, за да се изправи на финала срещу таеуондист от Испания. Кало бе повече от безгрешен и в двата рунда, с което се качи на най-високото място на почетната стълбичка, а също така той бе определен и за най-добър състезател при мъжете на турнира. 
 
Митко Джорджев в кат. до 68 кг също бе в отлична серия, но на финала неговият противник го изрита непозволено, което не бе забелязано от реферите и в крайна сметка Джорджев остана със сребърен медал.
 
При жените българката Селен Гюндюз в кат. до 49 кг взе златния медал, след като записа четири категорични победи. На финала тя се изправи срещу представителка на САЩ. И в двата рунда българката игра отлично, особено във втория рунд, където записа категорична победа с 6:0 точки. Това и позволи да се окичи със златния медал, а също като Калоян бе определена за най-добра състезателка при жените. Другата наша представителка в същата категория Николет Костова игра отлично, но за съжаление се класира на 3-то място.
 
Митко Джорджев и Николет Костова са представители на ТК Гладиатор от Дупница с личен треньор Христо Михалчев, Калоян Бинев представлява ТК Сунг Ри от Ботевград с личен треньор Владимир Далаклиев и Селен Гюндюз с треньор Чагри Кизил.
 
В класирането при мъжете България е на първо място, а в цялото генерално класиране българските таекуондисти заеха трето място. Треньор на всички бе Фарзад Золхадри, който пък бе определен за треньор на Dracula Open 2022. След този блестящ успех четиримата българи заминават за Световното първенство за мъже и жени в Мексико, което започва на 13 ноември, с високо вдигнати глави и жадни за успехи. След резултатите от турнира Dracula Open G2, изводите са, че най-добрите отново показват, че може да са сред лидерите, а на новите попълнения, че може да се разчита за бъдещи успехи.