Организацията по бокс с голи ръце BKFC се завръща отново в България на 22-ри март с грандиозно шоу в "Арена София", което ще може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2 и новия специализиран канал Fight Klub.

Бразилецът Фелипе Мая, който ще се изправи срещу българина Ангел Петков. 34-годишният Мая прегази Мартин Стоичков при дебюта си в боевете с голи ръце, като преди това има сериозен опит в професионалния ММА - 15 победи и 8 загуби.

Билети за голямото събитие в Grabo.bg

Бой с голи ръце

"Родителите ми ме записаха да тренирам капоейра когато бях на 5 г. На 10-годишна възраст започнах да тренирам бразилско жиу-жицу, където имам черен колан," сподели Мая за началото на своя път в бойните спортове пред MMA.bg.

"Правилникът е невероятен. Винаги съм искал да участвам в големите събития на BKFC и целта ми е да стана шампион на Европа в леката категория на BKFC. Самите битки с голи ръце са изключително атрактивни. Напомнят на гладиаторските боеве от миналото", допълни той.

"Опонентът ми Петков е много техничен и ще го вкарам в постоянна битка. Гладен съм. Искам да стана шампион на BKFC в Европа и ще го нокаутирам. Ще му откъсна главата! Първата ми победа в България беше страхотна емоция. Идвам още веднъж и ще ви покажа, че аз съм следващия претендент за титлата", завърши Мая.