Младата таекуондистка Ерика Карабелева сподели очакванията си преди световното първенство в София. 13-годишната спортистка изрази оптимизъм, че ще се бори за злато и заяви, че вярва в добрата организация на състезанието.

„Аз съм Ерика Карабелева, на 13 години, и тренирам в клуб Ахил. Венцислав Соколов е мой треньор. Тренировките бяха много интензивни, надявам се с много упоритост и труд да взема медал от Световното. Надявам се да успея да взема и първо място. Оптимист съм за това, трябва да имаме положителна настройка. За българското таекуондо този форум е високо постижение, защото сме малка страна в сравнение с другите държави. Надявам се да мине гладко и добре“, сподели Ерика.

„Когато бях малка имах много енергия, която трябваше да изразходвам някъде. Бих препоръчала спорта на хората, които искат да станат по-дисциплинирани и по-приятелски настроени. Ще станат по-добри хора. Всички състезатели и зрители да подкрепят своите фаворити, всичко ще мине, както е било писано. Нека се радват, че са на това голямо състезание“, призова Карабелева.