Гимнастичката Елена Бинева прекрати своята кариера заради контузия, но за пръв път в интервю за YouTube канала Спортната джунгла разкри колко е била сериозна опасността за здравето. Тя напусна ансамбъла през лятото на 2019-а, само година след като тимът спечели световна и европейска титли. Причината беше жестока травма на кръста, заради която грацията играеше с корсет.

„След световното през 2018-а имахме кратка почивка. Усетих, че нещата с кръста не са розови – разказа Ели Бинева. - Заминах за Германия. Направи ми се манипулация. Оказа се, че имам протрузии в горните и долните прешлени и няколко дискови хернии. Това е доста рисково. При едно сложно движение, можеш да се осакатиш до живот. Все още имам проблем с кръста. Не мисля, че някога ще ми мине на 100%. След като се върнах от Германия, почивах 1 месеци и отново започнах да тренирам. Чувствах се доста добре. Бях почти убедена, че проблемът е изчезнал на 80%. Тренирах на пълна сила, докато в един момент при най-елементарната поза от съчетанието, тотално се сринах на земята. Не можех да си движа краката. Дишането ми беше сложно. Трябваше да се каже край. Нещата щяха да отидат на много зле.“

На кого е съобщила своето решение Ели Бинева, как се е променил нейния живот след напускането на отбора, какви са били емоциите от златото на световното първенство в София и как е преживяла спечелването на олимпийската титла от ансамбъла, вижте в цялото интервю на гимнастичката за YouTube канала Спортната джунгла.