Пореден случай на заловен български спортист с допинг стана ясен след обновяването на списъка със санкционирани атлети на родната Антидопингова агенция. Европейската шампионка по бокс за девойки от 2017 година и четвърта на младежката Олимпиада в Буенос Айрес 2018 - Горяна Стоева, е със спрени права заради положителна проба. 

Любопитното обаче е, че Горяна, която има два сребърни медала от шампионати на Стария континент - 2018-а за девойки и 2016-а за момичета, изглежда е дала положителната проба, докато е тествана извънсъстезателно с отбора по кикбокс. Това сочи информацията на Антидопинговата агенция, където в полето за спорта, в който се изявява Стоева, пише “кикбокс и муайтай”.

Горяна е дала положителна проба за кленбутерол и е получила санкция от 3 години и 9 месеца. Наказанието й изтича на 19 май 2023 г. 

Oт години насам Стоева съчетава двата спорта - бокса и кикбокса, и програмата ѝ е много натоварена. Тя дори е националка и в двата вида спорт. Иначе като малка Горяна започва с карате, после се прехвърля в кикбокса, а накрая и в бокса.

За последно тази година Стоева се пусна на европейското по бокс за жени до 22 години във Владикавказ през март, където отпадна на четвъртфиналите. Същия месец участва и на турнир в Рига, където спечели сребърен медал. След лятото обаче стана ясно, че Горяна е влязла в академията на МВР в София, където учи за полицай, като в последните месеци така и няма информация за нейни участия в спорта.