4 златни, 3 сребърни и 3 бронзови отличия завоюваха българските състезатели в първия ден от международната надпревара при юношите и кадети. Така България се нареди в челната тройка в общото класиране, изпреварвайки едни от най-силните държави в Таекуондо. Ранковото състезание се провежда в столичната "Асикс Арена",в присъствието на над 1700 участници в дните 2-4 март. Надпреварата бе открита от Председателя на Спортната Комисия в Народното Събрание, г-жа Небие Кабак в присъствието на Президента на БФТ Слави Бинев и доайена на бойните изкуства в България г-н Чавдар Чернев. 
 
3 са златните медали при юноши и девойки, които нашите състезатели спечелиха сред силната конкуренция. Мартин Симеонов в кат.-59кг и Красимир Лилов в кат. 73кг., възпитаници на клуб Турбо, завоюваха златните медали. Злато спечели, след отлична игра и Дея Пеева в кат -44кг при девойките. Тя е възпитаничка на ТК Класа. 
 
При кадетите, силната конкуренция не попречи на състезателите ни и те спечелиха 1 златен, 3 бронзови и 3 сребърни отличия за България. Шампион в кат. -57кг стана Йордан Ангелов от ТК Гладиатор, който премина през конкуренцията и завоюва златото. Със сребърните отличия се окичиха Любослав Миланов от ТК Класа в кат.-33 кг , Денислав Добринов в кат. 49кг , възпитаник на ТК Кондор 2000 и Петър Борисов в кат. 61кг от ТК Херея. Бронзови медали в силната надпревара бяха спечелени от Алексис Велков в кат.-37кг от ТК Херея, Виктор Вангелов в кат. 41кг от клуб Феникс и възпитаникът на ТК Гладиатор Атанас Вакачиев в кат. 45кг.
 
 Днес първенството в столичната "Асикс Арена" продължава с битките при мъже и жени.