С амбициозен спортен календар и поредица от тренировъчни лагери стартира годината за олимпийското ни таекуондо.

От началото на седмицата националният отбор на България е на подготвителен лагер в Тетевен, воден от  националния треньор - Фарзад Золхадри. Интензивните тренировки ще продължат 2 седмици, след което националите веднага ще заминат на лагер в Техеран. Там те ще продължат своята подготовка съвместно с един от най-добрите отбори в света - иранският. Тренировъчният план на Золхадри предвижда в продължение на повече от месец българските и иранските национали да мерят сили и обменят опит. Първоначално съвместните тренировки ще се провеждат в иранската столица за няколко седмици, а веднага след това и на българска земя, за чиято цел отбора на Иран ще пристигне у нас.

Интензивната и стриктна подготовка се дължи на предстоящите ключови турнири, които за първи път в историята на таекуондо ще се бъдат проведени в една и съща държава - България.

През настоящата година страната ни ще бъде домакин на най-важните състезания в световния таекуондо календар - Европейско първенство за мъже и жени, Европейски Олимпийски квалификации за игрите в Токио, Мулти-европейски игри, ежегодният ранков турнир - София оупън, първият европейски таекуондо фестивал - Ханмадан и кулминацията в българското домакинство - Световно първенство за юноши.

Ето всички национали, които Фарзад Золхадри заведе в Тетевен  : Владимир Далаклиев, Калоян Бинев, Божидар Аврамов, Теодор Здравков, Александър Джорджев, Христо Богданов, Любомир Богданов, Кристиян Златев, Даниел Ладжев, Николет Костова, Габриела Кацарова, Илина Иванова, Калина Петрова, Емилия Тасева.