Президентът на българската федерация по таекуондо Слави Бинев посети националния отбор, който е на пред олимпийски лагер в Тетевен вече втора седмица. Националите са водени от старши треньора Фарзад Золхадри, който провежда триразови тренировки на ден. Следващата седмица всички 14 състезатели заминават за Иран, където ще продължи втората част от подготовката с националния отбор на домакините, който един от най-добрите в света. След това и двата национални отбора пристигат в България, където ще продължат отново занимания заедно.

Повод да почерпи имаше бронзовият медалист от световното първенство през 2017 в Муджу Владимир Далаклиев, и Илия Димитров, който е най-добрият български международен съдия по таекуондо. Вчера пък в Сеул бе избран новият президент на световната таекуондо централа KUKKIWON Лий Донг Суп, който е един от най-близките приятели на Бинев в Корея, още от времето, когато и двамата бяха конгресмени. Това е предпоставка за успешна работа заедно с цел популяризиране на спорта таекуондо.

Ето целия състав на националният отбор:

Владимир Далаклиев, Калоян Бинев, Божидар Аврамов, Теодор Здравков, Александър Джорджев, Христо Богданов, Любомир Богданов, Кристиян Златев, Даниел Ладжев, Николет Костова, Габриела Кацарова, Илина Иванова, Калина Петрова, Емилия Тасева.