Повече от отлично стартира третият ден на провеждащото се в столичната "Арена Армеец" световно първенство по таекуондо за кадети. В първата си среща Ерика Карабелева в кат - 44кг., не даде никакви шансове на своята съперничка, след като я победи с 2:0 рунда и с огромна разлика в точките.

Ерика пропусна втория кръг, където трябваше да се изправи срещу представителка на Сирия, но техният отбор не пристигна в България. Така на осминафиналите българката срещна гъркинята Еугения Парапагхиди. Там Карабелева бе безкомпромисна и с лекота се класира за четвъртфиналите.

В решаващата битка за медал, Ерика игра отлично срещу Яда Сангтонг от Тайланд, но буквално една точка не достигна за да се класира в следващата фаза. Така тя се класира в топ 8 на най-добрите жени в нейната категория.

Втората победа за България извоюва Мартин Стоянов, който игра срещу състезател от Тринидад и Тобаго. Мартин спечели категорично първия рунд, но във втория не му достигна една точка за да спечели срещата.

В крайна сметка в третия състезателят на ТК "Рамус" взе своето и се класира за втория кръг. Там той се изправи срещу германеца Бату Озкан. Нашето момче игра повече от отлично, като дори на няколко пъти повеждаше в резултата.

Стоянов обаче не може да преодолее съперника си и отпадна. Станислава Костадинова при девойките до 55кг. загуби от украинката Белей Диана.Теодор Христов и Вероника Жечева също отпаднаха в първия кръг.