Повече от отлично стартира третият ден на провеждащото се в столичната "Арена Армеец" световно първенство по таекуондо за кадети. В първата си среща Ерика Карабелева в кат - 44кг., не даде никакви шансове на своята съперничка, след като я победи с 2:0 рунда и с огромна разлика в точките.

Добрата новина за Ерика е, че пропуска втория кръг, където трябваше да се изправи срещу представителка на Сирия, но техният отбор не пристигна в България. Така на осминафиналите българката ще срещне гъркинята Еугения Парапагхиди.

Втората победа за България извоюва Мартин Стоянов, който игра срещу състезател от Тринидат и Тобаго. Мартин спечели категорично първия рунд, а във втория не му достигна една точка за да спечели срещата. В крайна сметка в третия състезателят на ТК "Рамус" взе своето и се класира за втория кръг. Там той се изправи срещу германеца Бату Озкан. Нашето момче игра повече от отлично, като дори на няколко пъти повеждаше в резултата. В крайна сметка обаче не може да преодолее съперника си и отпадна.

Станислава Костадинова при девойките до 55кг. загуби от украинката Белей Диана.