Легендарният шеф на Световната кеч федерация Винс Макмеън обяви, че се оттегля от управлението на организацията. Неговата позиция вече е заета от дъщеря му Стефани.
 
„С наближаването на моя 77-и рожден ден на 24 август чувствам, че е време да се оттегля като президент и изпълнителен директор на Световната кеч федерация. През годините за мен беше привилегия да помагам на хората да изпитват удоволствие, гледайки кеч. Искам да благодаря на семейството си, на нашите минали и бъдещи звезди, както и на служителите за тяхната отдаденост и страст“, заяви Макмеън в официалното си обръщение.
 
Винс Макмеън купува правата върху Световната кеч федерация през 1982 г. от баща си Динсънс Джей Макмеън и след това неизменно е на върха на управлението на организацията. Под неговото ръководство изгряват звезди като Гробаря, Кейн, Скалата, Ледения Стив Остин, Трите Хикса, Чайна и др.
 
Макмеън до такава степен развива Световната кеч федерация, че през 2001 г. успява да изкупи най-големия си конкурент - Световния шампионат по кеч. Имало е случаи, в които самият той излиза на ринга, за да се бие с някои от звездите.
 
Оттеглянето на милиардера идва в сянката на течащото срещу него разследване за неправомерни действия и поведение. Твърди се, че в рамките на 16 години той е платил 12 милиона долара подкуп на четири жени, за да си мълчат относно сексуалните си връзки с него.