За поредна година стотици спортисти и легенди в бойните спортове пристигнаха у нас, за да се включат в 14-ия Международен Летен лагер по киокушин Камчия 2020. 

В рамките на една вълнуваща и ползотворна седмица в програмата на лагера са предвидени множество тренировки на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League) заедно с едни от най-големите има в света на бойните спортове – световните шампиони от Сериите К1 Гран Семи Шилт и Петер Артс. 

Двамата откриха и лагера в понеделник, 17-ти август, с първа от серия майсторски тренировки, и признаха, че са изключително щастливи да видят толкова ентусиазирани бойци след дългите месеци на изолация. 

"С много от вас практикувахме онлайн тренировки по време на изолацията, но далеч по-приятно е да сме заедно тук и сега", обърна се към трениращите четирикратният носител на пояса в тежката категория на К1 Семи Шилт. 

В рамките на месеците социална изолация, той изнесе серия от дистанционни тренировка, организирани от SENSHI и KWU International Professional League.

Холандският кикбоксьор и трикратен шампион от Сериите К1 Гран При Петер Артс се включи в тренировката заедно със сина си и дъщеря си и също даде старт на тренировките.

Специално за майсторските класове в България пристигна и голямата чешка бойна звезда Ян Сокуп - европейски шампион, сребърен медалист от Световното първенство и първенец на престижната надпревара „All Japan“. Чехът участва и в „Битката на шампионите 11: Школа срещу школа“ на 1 ноември миналата година в Москва, като спечели изключително интригуващ 4-рундов сблъсък срещу европейския и двукратен световен шампион Тимур Гасташев от Русия. Сега Сокуп ще се включи в обученията и като арбитър.

Заради усложнената ситуация с COVID-19 организаторите от Българската карате киокушин федерация и Световния киокушин съюз тази година насочиха фокуса към KWU International Professional League. В унисон с мерките на здравните власти, всички практики се провеждат на открито и при стриктни организационни и хигиенни мерки, а гостите на лагера преминаха през PCR тестове, които са финансирани от организаторите. 

В рамките на лагера се провежда и Световна купа на KWU за младежи (18-21г.), както и още едно дългоочаквано събитие от света на бойните спортове – шестото издание на бойната галавечер SENSHI – на 21 август.

KWU International Professional League е своеобразен мост между миналото, бъдещето и настоящето на киокушин и има за цел да помогне на професионалните бойци да усъвършенстват своите умения като извлече най-доброто от традициите на карате киокушин, муай тай, кикбокс и правилата от фул контакт. 

От началото на своето съществуване бойната верига SENSHI налага този стил и философия чрез двубои по правилата KWU SENSHI, които са изключително атрактивни.