Ивайло Иванов повежда джудистите ни на европейското в Лисабон, което е от 16 до 18 април. Първенството ще носи точки за олимпийската ранглиста, в която двукратният европейски вицешампион е 11-и в света при 81-килограмовите и вече си е осигурил участие за Токио 2020.

На татамито ще излязат още четирима българи – Янислав Герчев (60 кг), Божидар Темелков (66), Марк Христов (73) и Даниел Дичев (100 кг). В португалската столица националите ще бъдат водени от треньорите Атанас Герчев и Свилен Скерлев.

Българското участие на шампионата ще бъде открито от Герчев и Темелков, които излизат в петък. Марк Христов стартира в събота, а в неделя - Даниел Дичев.

По време на закриването на надпреварата в неделя ще бъде и церемонията по предаването на знамето на европейската федерация на следващата страна-домакин. През 2022-а София ще посрещне най-добрите джудисти в Европа, като за първи път България ще стане арена на схватките при мъжете и жените. Досега страната ни е била домакин на 5 първенство, но за по-малките възрасти.

Знамето ще бъде предадено на президента на родната федерация Румен Стоилов, а по време на церемонията ще бъде излъчен и рекламен клип за София 2022.