Звездата на иранското таекуондо - Фарзад Золхадри вече ще се състезава за България. Всичко това стана възможно след преговори между председателя на българската федерация - Слави Бинев и някои от шефовете на иранската. Също така огромна заслуга Золхадри да облече екипа на България има и министър Красен Кралев. Това стана ясно след днешната пресконференция, която бе дадена от БФТ. Поводът бе огромният интерес към Фарзад, който от няколко месеца тренира с националния отбор на България.

Фарзад Золхадри

източник: Gong


„Иранците са едни от най-добрите състезатели по таекуондо в света. Привличането на Фарзад стана с течение на времето, а не от днес за утре. Неговият случай няма нищо общо с този на Кимия Ализадех . Трансферът на Фарзад е договорен между мен и президентът на иранската федерация, но се осъществи с голямата подкрепа на министъра на младежта и спорта - Красен Кралев“, обясни шефът на родната централа - Слави Бинев.

Фарзад Золхадри е на 28 години и има редица успехи зад гърба си. Той завършва втори на Световната купа в Мексико през 2015 година, бронзов медалист е от Азиатските игри, и е спечелил още много медали от различни силни международни турнири. Золхадри се състезава в категория до 80 килограма и ще се опита да вземе квота за Олимпийските игри в Токио, на единствената олимпийска квалификация в Милано през април. Освен него в битка за Игрите ще спорят още Владимир Далаклиев и две жени от националния отбор.