В спортна зала „София“ официално беше открит международния турнир Sofia Open 2022 по Таекуондо ITF, в който участие вземат 310 състезатели от цялата страна и чужбина.

Великият ни спортист Йордан Йовчев беше сред официалните лица в първия ден на надпреварата, като Йовчев получи честта да награждава и призьорите при децата в дисциплината „ форма“.

Лично президентът на Европейската федерация Майкъл Прюйт и целия борд на Европейската централа присъстваха в залата и поздравиха състезателите по време на официалното откриване. Народният представител Александър Ненков също приветства таекуондистите и похвали организаторите за перфектните условия при които се провежда турнира.

Шампионатът в столицата се организира от Българска федерация Таекуондо ITF и ITF клуб „ Левски-Ангели“ с подкрепата на Столична община и Фондация„ София-Европейска столица на спорта“.

таекуондо турнир София

източник: БФ Таекуондо ITF

През днешния ден се проведоха срещите при деца и юноши в различните възрастови групи - „форма“, а в неделния ден програмата продължава със спарингите отново при подрастващите , мъже и жени. Пълните трибуни в залата видяха майсторството на родните ни таланти, което демонстрираха от сутринта на четирите татамита (доджанг) .

Тази вечер в София предстои и заседание на борда на Европейска федерация по Таекуондо на което ще бъдат обсъждани важни въпроси свързани с предстоящите Световни и Европейски първенства. Домакини са шефовете на родната централа, начело с председателят Марио Богданов, заместник-председателят Костадин Димитров и генералния секретар Вергилий Ситнилски.