Джудистите на Кодокан триумфираха с отборната титла на държавното първенство за мъже в зала „Локомотив“ в столицата. На финала тимът от Пазарджик, воден от бронзовия олимпийски медалист Георги Георгиев, се наложи над ЦСКА с 4:3.
 
Шампионите бяха с перспективните си състезатели Христо Вълков, Емил Вълчев, Стилиян Грушков, Мариян Палев, Борис Владов, а „червените“ бяха в по-скромен състав, заради контузени състезатели, но на татамито излязоха най-добрият ни джудист Ивайло Иванов, както и играещият треньор Ангел Ангелов.
 
Третото място спечелиха състезателите на „Шун джудо“ (София) , надделяли над „Респек“ (София) с 4:3. За „Респект“ в битка влезе също играещ треньор - Денислав Златанов. Другият бронз спечелиха състезателите на столичния „Локомотив“ след 5:2 над „Топалов“ (Сф).
 
За домакините надпреварата пропуснаха Георги Граматиков и Марк Христов, които също са със здравословни проблеми.
 
При жените титлата спечели отборът на Локомотив София. На финала шампионките, водени от Снежана Граматикова и Амели Гиюр, победиха тима на ЦСКА с 4:3.
 
Битката за бронза също бе оспорвана. Тимът на „Видин“ се наложи над СА ЦСКА с 4:3, другият бронз взе съставът на ЦСКА, победил „Кодокан“ с 5:2.
 
В надпреварата се включиха 186 състезатели при мъжете от 23 отбора, както и 100 състезателки от 15 тима при жените. Първенството бе изгледано от президента на БФ Джудо Румен Стоилов, а в залата бе и Янислав Герчев, който наскоро претърпя операция и на двете ръце във Франция.