Джудистите ни Янислав Герчев и Денислав Иванов бяха спрени от финалистите в категория до 66 кг на турнира за Големия шлем в Тел Авив, олимпийска квалификация за Париж 2024. Двамата направиха много оспорвани срещи и завършиха седми.

Герчев падна от олимпийския вицешампион Важа Маргверашвили (Грузия) в четвъртфиналите след златна точка в продължинието. След това грузинецът стана шампион, като на финала победи Орхан Шафаров (Азербайджан), №1 в Европа от 2020-а. Азерът пък постигна успех с ипон над Денислав Иванов също в четвъртфиналите.

Ивелина Илиева, която преди дни стана първа на Европейската купа в София, не успя да стигне до битка за отличията в категория да 57 кг. В осминафиналите тя загуби от канадката Джесика Климкайт след златна точка в продължението.

А Габриела Димитрова (52) претърпя поражение на старта от Ана Перез (Испания), световна вицешампионка от 2021-а.

В петък на татамито излизат още 4-има наши състезатели.

В категория до 73 кг Марк Христов очаква победителя от двубоя между грузинец и азер. При 81-килограмовите Георги Граматиков ще излезе срещу Алфонсо Уркиза (Испания).

При жените Йоана Манова (63) ще има за съперничка Никол ди Санто (Италия), а Лидия Брънчева (70) започва с Наталия Чистякова (Украйна).

Срещите започват от 9 часа.