Едно от най-големите състезания в света „Рамус София Оупън“, което се оказа и последната международна таекуондо проява преди пандемията, даде рестарт на международните турнири от Световния календар този уикенд в София.

Най-добрите състезатели на планетата се впуснаха в битки за медалите, които носят точки за класиране на Олимпийските игри в Токио 2021. В конкуренцията на над 50 олимпийски, световни и континентални медалисти българите успяха да завоюват два бронзови медала – за Владимир Далаклиев и за Божидар Аврамов. Далаклиев победи национални състезатели на Полша, Сърбия и Гърция. Поради контузия във втората среща Влади не излезе за полуфинала. Треньорският щаб реши да го съхрани и да може да се възстанови за Европейското първенство другия месец в столицата.

Божидар Аврамов направи много силни битки, като по пътя към отличията отстрани националите от Полша, Албания и актуалния европейски първенец от Хърватия Ловре Бречич. На 1/2-финала Божидар водеше до последно срещу испанец, но допусна обрат в края на срещатата.

В последните години „Рамус София Оупън“  се превърна в едно от най-големите и силни първенства и се радва на сериозен международен интерес. Тази година се включиха над 700 участници от 50 страни. За силната конкуренция на тази надпревара говори и фактът, че доста олимпийски и световни медалисти останаха извън призовото класиране този път.

Организаторът Димитър Михайлов сподели, че е получил поздравления от всички ръководители на отбори за куража да организира успешно първото международно състезание след пандемията.

Рамус София Оупън

източник: Филип Петрунов