Даниел Ладжев записа с две победи и стигна до мача за квота за Игрите в Токио в категория 58 килограма по време на европейската квалификация в София. Там негов съперник беше световният медалист и участник на две Олимпиади Руи Браганца.

„Чувствам се наистина прекрасно и съм много щастлив, че имах възможността да участвам на такъв голям форум. Благодаря на Българската федерация и на господин слави Бинев за грижите и за доверието. Искам да благодаря на треньорът на националния отбор Фарзад Золхадри и на личния ми треньор Георги Господинов, който е неотлъчно до мене вече 10 години. Аз съм само на 17 години и се опитвам да съчетая спорта с училище. Уча в гимназия с преподаване на чужди езици. Уча усилено немски, учителите ми също много ме подкрепят и ми дават мотивацията да продължа да се занимавам със спорт. Те ми дават шанс, когато съм на състезания на лагери. Знам, че спечели повече, отколкото изгубих на този турнир. Това е безценен опит за мен. Мога да се уча само от грешките си и следващия път да не ги допускам. Така ще ставам все по-добър и по-добър“, това заяви за БНР младата ни надежда в таекуондото Даниел Ладжев.

„Най-ценният урок, който научих от това състезание е да не се отказвам и да вярвам в себе си. Вторият ми мач беше доста рисков. Вървеше точка за точка. В последните две секунди успях да си върна мача и да победя, защото си казах: Няма да му дам победата. Аз съм тренирал супер много и знам, че мога да го направя“, допълни още 17-ет годишният ни национал.

„Когато за първи път моите деца излизаха на състезание, преди 10-11 години, се притеснявах. Когато аз играех таекуондо бях спокоен. Опитвах се да контролирам мача. Един път печелиш, друг път губиш, но когато си отвън и си треньор е доста по-трудно. Поне емоционално. Бих искал да съм на неговото място, защото вътре се чувствах по- уверен, отколкото отвън. Смятам, че двубоят му срещи Тобиас Хител беше много напрегнат. От Хител имахме една загуба в четвъртфинала на европейското първенство миналата година в Испания. Така, че много искахме да спечелим тази среща. Мисля, че го изиграхме страхотно и си го спечелихме. С малко или много, вече е без значение. Мачът срещу Руи Браганца беше доста по-различен. На европейското преди месец Даниел доминираше тотално, въпреки загубата. Този път обаче Руи Браганца беше много подготвен. Беше подготвен точно за този турнир. Изненада ни с темпото и качеството на игра. Не трябва да забравяме, че той е бивш номер 1 в света, световен вицешампион, три пъти европейски шампион за мъже. Мислехме, че ще има умора в него и ,че мача ще ни бъде по-лек“, поясни Георги Господинов, личен треньор на Даниел Ладжев.

Следващото състезание за Даниел ще е световното първенство за младежи през октомври в Китай.

„Мечтая да участвам на Олимпиада. Искам да си направя колекция от медали от големите турнири“, сподели европейският ни шампион за кадети, а личния му треньор добави:

„Мечтаем за още повече успехи. До къде ще стигнем ….Само мечти имаме за момента“