Днес в София стартираха олимпийските квалификации за мъже и жени. В следващите 3 дни столицата ни ще бъде център на световното таекуондо, а най-добрите в различните категории ще получат квоти за игрите в Токио. 

Това е второ голямо състезание, след като преди по-малко от месец отново в София се проведе европейското първенство за мъже и жени. Там България спечели един бронзов медал на Илина Иванова и пет пети места.

Даниел Ладжев започна повече от отлично своето участие в квалификациите в кат. до 58 кг. при мъжете. В първата си среща Ладжев се изправи срещу холандеца Белкади, като още от първата секунда се хвърли в търсене на победата. Той успя да поведе пръв и да води играта през цялото време. И в трите части Дани бе безгрешен и в крайна сметка не даде шансове на своя противник побеждавайки го с 17:5.

В първата среща от днес Николет Костова се изправи срещу украинката Ромалданова в кат. до 49 кг. Николет започна битката си много уверено и успя да поведе в резултата. През първата част съперничката и успя да изравни и да поведе. В останалите две части българката игра добре, но в крайна сметка Ромалданова спечели срещата.