Успешно за България започна втория ден на олимпийските квалификации по таекуондо. Владимир Далаклиев изигра повече от инфарктен мач срещу представител на Полша. 

През първите две части съперникът на Влади водеше в резултата, но в третата част Далаклиев направи поредица от силни удари и след нокдаун от страна на Влади се наложи полякът да получи лекарска намеса. 

В крайна сметка редовното време завърши наравно 19:19, но в продължението мощната атака на Далаклиев даде резултат и той излезе краен победител.

Бронзовата медалистка от Европейското първенство Илина Иванова победи в първата си среща представителката на Израел Ривка Байех. 

През първата част и двете състезателки залагаха на сигурни атаки, като играеха точка за точка. През втората играта се отвори и Илина направи поредица от удари, което в крайна сметка доведе до резултат 19:16 за израелката. 

В решителната част обаче Иванова получи ценни съвети от треньорите си Фарзад Золхадри и Николай Богданов, което даде резултат. Илина успя да обърне резултата в своя полза и се поздрави с краен успех 27:23. Така тя се класира за втория кръг, където се изправя срещу представителка на Латвия.