Днес в Самоков официално бе открито 21-то Балканско първенство по таекуондо. В него участие взимат близо 1000 състезатели от 12 страни. За първи път след 10 години на подобно състезание играят представители на Турция и Гърция. Още в първия ден на балканското първенство, което се провежда от 13-15 септември, България спечели отборното класиране в две от дисциплините.

При техническо чупене, изпреварихме с огромна разлика тима на Сърбия, а в дисциплината Пумсе българите отново заеха първото място, пред Сърбия и Румъния. Днес и утре ще се проведе надпреварата в спаринга, в отделните възрастови групи деца, кадети, младежи и девойки, мъже и жени. 21-то балканско първенство бе открито от кмета на гр. Самоков Владимир Георгиев, който остана възхитен от интересните битки, които се провеждат в "АРЕНА САМОКОВ".

Това е последното голямо състезание в България, преди серийте Гран при, които ще се проведат от 18-20 октомври в София. Там участие взимат най-добрите 32 състезатели във всички олимпийски категории при мъжете и жените. През тези дни София ще бъде в центъра на целия световен таекуондо елит.