Само няколко дни, след като премиерът на България Бойко Борисов бе удостоен с най-високата степен в таекуондото - 9-ти Дан, родните таекуондисти показаха, че България ражда шампиони.

На завършилото в Марина д'Ор европейско първенство за младежи и кадети, България зае второ място в генералното класиране при младежите. Братята Христо и Любомир Богданови се превърнаха в сензацията на първенството. Христо стана европейски шампион в своята категория, като от самото начало игра със счупена ръка. Брат му Любомир пък грабна сребърния медал. Също геройство показа и Александър Джорджев, който стисна зъби по пътя към сребърното отличие, играейки след първата битка със счупен пръст на десния крак.

Равносметката от първенството на Стария континент е 1 златен, 4 сребърни и 2 бронзови медала за България. Към тях прибавяме и второто място при младежите на европейското до 21 г. на Даниел Ладжев и също сребро на Денис Димитров на световното първенство. Така в последните 30 дни българските таекуондисти превзеха Европа, следвайки примера на Бойко Борисов, който впечатли меката на този спорт Южна Корея.

България се гордее не само с големите успехи на състезателите, но и на реферите. Виктория Иванова се представи блестящо през всичките четири дни и това не остана незабелязано за шефовете на съдийската комисия, които наградиха младата ни съдийка с плакет за най-добър рефер сред дамите!

Следващото голямо състезание е в София, където от 18-20 октомври ще се проведат сериите Гран При. През този период България ще събере топ атлетите на целия свят, тъй като в този турнир участие взимат 32-та най-добри във всяка олимпийска категория. Също така в София ще пристигнат всички ВИП личности свързани с таекуондо, начело с президента на WT д-р Чо. Най-добрите български таекуондисти също ще вземат участие. Това са Владимир Далаклиев, Калоян Бинев, Митко Джорджев, Йордан Колев, Ванеса Маркова и Емилия Тасева.