Бразилският шампион по жиу-жицу Леандро Ло умра в неделя вечерта след като е бил застрелян в главата, потвърди адвоката му. 33-годишният Ло, чието пълно име е Леандро Ло Перейра до Насименто, е бил на концерт в заведение в Сао Пауло, където се е сдърпал с друг зрител и е застрелян в главата. Веднага е бил откаран в болница, но е почнал.

В полицейския рапорт на случката има свидетел, който твърди, че е видял полицаят Енрике Отавио Оливейра Велосо да взима бутилка от масата на Ло на концета в клуб "Сирио" и да отправя заплашителни жестове към Ло точно преди смъртта му, пише в материал на MMA Fighting.

След това Ло реагирал и посегнал на Велосо като го свалил на земята. Двамата били разделени, но полицая извадил оръжието си и застрелял жиу-жицу боеца в главата. Той бил закаран в болницата „Доктор Артур Рибейро де Сабоя“, но така и не се върнал в съзнание. Медиите в Сао Пауло твърдят, че разследване на убийтво вече тече и Велосо остава в неизвестност.

Ло бе един от най-успешните бразилски жиу-жизу бойци на всички времена. Той спечели 8 световни титли от 2012 г. насам. Той добави и различни трофеи от бразилската федерация по жиу-жицу към дългия списък с успехи и осем панамерикански титли, седем Копа Подио гран при, 2 европейски опън титли и четири бразилски национални титли.

Смъртта на Ло разбуни духовете в света на бойците, като много от звездите и анализаторите изказаха почит към него в социалните медии.