Даниел Кормие, който бе възстановен като шампион в полутежка категория на UFC, след като новият първенец Джон Джоунс се провали на допинг тест след края на събитието UFC 214, се очаква да защити титлата си в UFC 220. Негов противник в това събитие, което е насрочено за 20-ти януари в Бостън, Масачузетс, се очаква да бъде набиращият скорост швейцарец Волкан Йоздемир.

Кормие не е влизал в Октагона от юли насам, когато бе нокаутиран от Джон Джоунс в битка за титлата в събитието UFC 214. След боя обаче, Джоунс не успя да премине задължителния допинг тест и неговата победа бе отменена, а титлата бе върната в ръцете на Кормие.

Преди тази катастрофална среща с Джоунс, Кормие записа последователни победи над бойци като Антъни Джонсън (на два пъти), Андерсън Силва и Александър Густафсон, за да набъбне професионалния му рекорд до 19-1.

Йоздемир, междувременно, се превърна от относително неизвестен боец до такъв от световна класа в рамките на само една година. След като надделя над Овинс Сейнт Прю чрез съдийско решение в дебюта си за UFC, той нокаутира Миша Циркунов и Джими Мануа - и двамата в първи рунд - за да прогресира напред с професионален рекорд от 15-1.