Джейд Борнеа претърпя необичайна зловеща контузия, когато ухото му „избухна“ по време на поражението от Фернандо Мартинес в събота вечер. Филипинецът в категория супер муха беше победен в първия си опит за световната титла, тъй като аржентинският шампион на IBF в крайна сметка го нокаутира в 11-и рунд. Преди това обаче, Борнеа даде страхотна битка.

Претендентът беше този, който започна по-агресивно и постави въпроси пред Мартинес в началото. Шампионът се адаптира добре и започна сериозно да поема контрола в средните рундове.

Дясната ушна мида на Борнеа бавно започна да се издува по време на битката, тъй като беше ударена от няколко леви крошета на Мартинес.

В деветия рунд ухото шокиращо експлоадира, разпръсквайки кръв по цялата камера отстрани на ринга. Това е контузия, която се среща много рядко в бокса.

Официалният акаунт в Twitter на организатора на битката PBC дори беше шокиран, когато казаха: "Ухото на Джейд Борнеа току-що… експлодира? Кръвта буквално се стича отстрани на лицето на Борнеа, пръскайки стъклото на камерата."

Забележително е, че боксьора отказа да позволи на контузията да му повлияе и продължи да се бие. Кръвта капеше от дясната страна на тялото му, но той се бореше с нея, докато продължаваше да се опитва да спечели световната титла. Два рунда по-късно обаче тази мечта най-накрая умря.

Реферът Чарли Фич спря битката след 30 секунди от 11-ия рунд, докато Мартинес продължи да удря Борнеа. В резултат на това той запази короната си на IBF в категория супер муха.