Кристиян  Мбили постигна категорична победа над Роан Мърдок в събота вечер. Боят бе част от картата на Артур Бетербиев - Калъм Смит в Квебек, Канада. Френският претендент в суперсредна категория се представи впечатляващо.

Мбили изби предпазителя на зъбите от устата на Мърдок още в четвърти рунд след страхотен прав в устата. Петият рунд беше особено едностранен и затова треньорът на Мърдок го предупреди, че е на път сам да прекрати боя.

В последните секунди на шестия рунд Мбили направи поредния си пробив и стана ясно, че боят няма да завърши. Треньорът на Мърдок взе мъдро решение, като удържа на думата си и наистина спря боя преди началото на седмия рунд.

Той доминираше напълно в двубоя, като на няколко пъти нарани австралийския си опонент. Мърдок обаче се противопостави на силата на Мбили и отказа да падне.

Мбили вече е с баланс 26-0 (22 нокаута) и е претендент номер едно за титлата в суперсредна категория на WBA и WBC.

В момента Канело Алварес е неоспоримият световен шампион на WBA, WBC, IBF и WBO в тази категория.

"Тази вечер изпратих послание", заяви Мбили. "Аз съм бъдещето на дивизията. Знам, че Канело е най-добрият, всички знаят, че Канело е най-добрият, сега искам да покажа, че аз съм най-добрият. Моята цел е да се бия с Канело, ще направя всичко възможно, за да се бия с Канело“.