Боксовият свят беше разтърсен от ужасна новина. 35-годишният индонезиец Хиро Тито издъхна след 10 дни в кома. 
 
Боксьорът, чието рождено име е Хиру Пурванто, беше откаран в болница в Джакарта по спешност след битката си с Джеймс Мокогинта. Последният му нанася тежки удари в битката за титлата на IBA, но за съжаление срещата завършва с фатален край.
 
В седмия рунд Мокогинта реализира ужасяващ ъперкът в лицето на Хиро Тито, който пада в нокаут и медицинските лица веднага се притичат на помощ. Боксьорът е откаран в болницата, където прекарва 10 дни в кома преди да издъхне. 
 
Индонезиецът има 48 мача в лека категория, в които записва 29 победи. През 2015 г. Хиро Тито побеждава Джеймс Мокогинта, но сега губи от него, включително и живота си. 
 
Издъхналият спортист е трябвало да се боксира в Австралия, но вместо това е приел да даде реванш на опонента, борейки се за наградния фонд. В случая той е бил 1300 паунда, с които Тито щял да издържа семейството си. Загиналият нелепо спортист оставя вдовица и две деца. 

Бившият световен шампион в тежка категория Ленъкс Луис отдаде почит на индонезийския боксьор и написа в Туитър: „Всеки път, когато боец ​​стъпи на ринга, знае, че това може да е за последно. Боксовото братство загуби още един член".