Промоутърът Еди Хърн обяви, че шампионът на IBF, WBA и WBO в тежка категория Александър Усик ще трябва да се бие с Филип Хргович през декември в Саудитска Арабия, ако шампионът на WBC Тайсън Фюри не се съгласи да участва в бой за безспорната титла в тежка категория. Хъргович е задължителният претендент на IBF за Усик.

Бронзовият олимпийски медалист от 2016 г. Хргович излиза след изключително противоречива победа в 12 рунда с единодушно съдийско решение над Жилей Жан преди единадесет месеца през август 2022 г. в Джеда, Саудитска Арабия. Благодарение на нея Хргович има 15 победи и нито една загуба с 12 нокаута.

Хърн обяви, че е чул, че Фюри ще се бие в демонстративен мач срещу бившия шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану. Ако Фюри направи това, той няма да се бие с Усик през декември.

Липсата на Фюри в декемврийската карта не променя плановете на Антъни Джошуа, тъй като той все още ще се бие с Дионтей Уайлдър в това събитие. Ако Фюри избере да участва в Саудитска Арабия, което изглежда не се случва, той вероятно ще се бие с Усик в ъндъркартата на Джошуа - Уайлдър. Това би било горчив хап за Фюри, като се има предвид, че той се чувства най-добрият боец в дивизията, а битката му с Усик ще е за четирите титли в тежка категория.

„Разбрахме, че Тайсън Фюри ще се бие с Франсис Нгану в демонстративен мач. Така че това изключва битката с Усик, но Антъни Джошуа срещу Дионтей Уайлдър ще се състои,” каза Еди Хърн пред Boxing News.

„Усик все още ще се бие в картата. Изглежда че съперник ще бъде Филип Хргович, вероятно защото той е задължителен претендент, но това изобщо не засяга нашата битка. Ако Усик не се бие в безспорна битка срещу Фюри, очаквайте да е срещу Хргович“, допълни Хърн.