Уилиам Чолов и Румен Руменов осигуриха нови победи за България на Европейското първенство по бокс за мъже и жени до 23 години, което се провежда в зала "София" в столицата.

По този начин и двамата се класираха за четвъртфиналите в своите категории и са само на една победа разстояние от това да си осигурят поне бронзов медал.

В категория до 75 килограма Чолов срази арменеца Гарик Антаносян. Чолов изигра много добър мач и още в първия рунд изпрати съперника си на два пъти в нокдаун. Той продължи да диктува случващото се на ринга и без никакви колебания приключи успешно сблъсъка. На 16 октомври българинът ще срещне Грега Райнер (Словения) за място на полуфиналите.

В категория до 67 килограма Руменов проведе много здрава битка по пътя към победата над ирландеца Люк Хол. Двамата се хвърлиха от първата секунда на сериозна размяна, като не изневериха на стила си до финалния гонг. Именно българинът обаче успя да убеди повече с представянето си и взе успех с 3:2 гласа. Така той се класира за четвъртфиналите, където на 16 октомври ще спори със сърбина Филип Джида.

В понеделник предстоят още четири мача с българско участие. Красимир Джуров (63,5 кг) ще боксира с Данил Заморило (Украйна), Благовест Неделчев (71 кг) среща Енис Алиу (Молдова), Мирослав Димитров (80 кг) ще премери сили с Даниел Илюшонок (Израел), а Микита Горбатенко (86 кг) ще се изправи срещу Патрик Плантич (Хърватия).