Боксът и вдигането на тежести не са постигнали реален напредък в преодоляването на кризата, заради което президентът на Международния олимпийски комитет - Томас Бах, изрази разочарование от техните "много тъжни истории".

Международната федерация по бокс все още има криза на управлението и скандали, заради което няма право да участва в олимпийския турнир в Токио. Възстановяването на статута на федерацията за Игрите в Париж 2024 изглежда несигурно, а Бах каза, че "все още сме силно загрижени от липсата на напредък по отношение на поисканите реформи по отношение на управлението и съдийството".

Федерацията по вдигане на тежести може да загуби статута си през 2024 година, тъй като е разследвана по обвинения за прикриване на допинг случаи и корупция, както и преразглеждане на антидопинговите правила.

"Трябваше да отбележим, че Международната федерация иска да промени в правилата, които са в основата на одобрението от МОК за тяхната квалификационна система. Това е много обезпокоително и се случва без консултация с МОК. Очакваме ясно становище", каза Бах.