Треньорът на Анди Руис-младши - Мани Роблес заяви, че той не е бил готов за успеха, славата и парите, които получи след като завоюва световните титли на WBА, WBO, IBF и IBO в тежка категория в началото на юни миналата годината, когато нокаутира Антъни Джошуа.

През декември обаче Джошуа победи Руис в реванша и си върна шампионските пояси. След поражението американецът от мексикански произход призна, че няколко месеца не е тренирал, а се е отдал на купони.

"Анди не успя да понесе славата и парите. Той трябва да знае как да се справи с успеха. Може би след това поражение той се е смирил. Остани смирен или бъди усмирен. Първите три месеца след като победи Джошуа на 1 юни, почти не общувахме с него. Бях в залата, но той си стоеше у дома, където не правеше нищо. Не успях да го видя и да разговарям с него", заяви Роблес. 

"Разочарован съм от всичко, което доведе до резултата в реванша. От подготовката. Битките се печелят във залата, а когато не се биете на 100%, получавате това. Анди прекара малко време в залата, твърде много се разсейваше и не беше съсредоточен така, както очаквах да е. Така че това е резултатът, който ще получите. Той не беше подготвен за такъв успех, за тази слава и тези пари. Той просто не успя да го понесе", призна Роблес.