Светлана Каменова донесе четвърта победа за България на Световното първенство по бокс за жени в Истанбул. Носителката на Купа „Странджа“ не остави шанс на Ашлеян Лосада Мота от Пуерто Рико. В категория до 57 килограма българката показа видимо превъзходство и се класира за третия кръг на шампионата. 

Каменова започна много уверено от първите секунди. Тя намери вярната дистанция и със скоростни комбинации показа, че е по-класната от двете на ринга. Доминацията ѝ продължи по време на цялата среща, като напълно резонно съдиите присъдиха победа с 4:1 гласа за българката. За място на четвъртфиналите Светлана Каменова ще боксира с индийката Маниша. Срещата им ще се проведе на 14 май във вечерната сесия.

Това бе втора победа за България днес. В следобедната сесия Аслъхан Мехмедова (63 кг) преодоля по категоричен начин Рахма Мохамед от Египет и на 15 май ще срещне ирландката Ейми Бродхърст. 

Утре ни очакват още три мача с българско участие. Световната и трикратна европейска шампионка Станимира Петрова (54 кг) ще се изправи срещу Анджелирис Лопес Мендес от Пуерто Рико. Златислава Чуканова (50 кг) ще боксира с Олга Шалимова (Украйна), Габриела Димитрова (60 кг) ще срещне Ших-И Ву от Тайван. Мачовете и на трите са във вечерната сесия.