Българските боксьори извоюваха шест медала на Европейското първенство за ученици в Марибор, Словения. Отборът ни, воден от олимпийските шампиони Петър Лесов и Стойка Кръстева, както и от Пейчо Багдатов, отбеляза страхотно представяне до момента на турнира.

След Роберта Хаджийска (46 кг), Камелия Желязкова (51) и Георги Гълъбов (44), днес на полуфинал се класираха още Николай Николаев (52) и Иво Димитров (54). Те ще боксират утре за място на финал и си гарантираха минимум бронзови медали от шампионата. Такъв вече има и Божидара Райчева (38), която отстъпи на полуфиналите на украинката Олександра Черевета.

В категория до 52 килограма Николаев срази по категоричен начин Никита Беликов от Естония. Талантът ни постигна солидна победа с 5:0 съдийски гласа и ще се изправи на полуфинал срещу Ищван Фазакас (Унгария). Иво Димитров (54) пък показа характер и въпреки че изостана след първия рунд обърна Петер Трибел (Словакия) за успех с 3:2. Противник за място на финала ще му бъде Мариан-Адриан Чирита (Румъния). В последната среща за деня Никол Първанова (70) отстъпи на Лорена Хорват (Хърватска) с 0:5 и бе спряна на четвъртфинал.