Боксовият съдия Тони Уийкс забележително заяви, че Фредрик Лоусън може да е имал аневризма, което го е накарало да прекрати преждевременно двубоя му онази вечер. В събота Лоусън се изправи срещу Върджил Ортис Джуниър в основния мач от картата на DAZN в Лас Вегас, като победител стана последният, който спечели с нокаут в първи рунд.

Уийкс беше критикуван за съмнителното спиране на мача, но в неделя се появи в защита в социалните медии.  Във вече изтрит пост във Facebook съдията твърди, че Лоусън е дал положителна проба за мозъчна аневризма преди двубоя, което го е накарало да прекрати срещата.

„Това, което обществеността не знае, е, че преди двубоя му направиха мозъчен скенер“, пише Уийкс. "Излезе, че той има аневризма, и те отново направиха тест и излезе същото. Доведоха още един лекар, който му направи същия преглед и тестът за аневризма беше отрицателен, така че му разрешиха да се бие“.

Бето Дюран от DAZN заяви чрез Boxing Scene, че Уийкс му е казал, че е видял очите на Лоусън да се обръщат назад, докато е бил атакуван от Ортис, което го е накарало да спре боя.

Golden Boy Promotions, фирмата на Оскар де ла Оя, отговори на твърденията на 30-годишния служител на ринга, отричайки ги в кратко изявление.

„Фредрик Лоусън получи разрешение от лекар, санкциониран от Атлетическата комисия на щата Невада, да се бие в събота вечер“ – заявиха от Golden Boy. "Всички други въпроси трябва да бъдат отнесени към NSAC [Държавната атлетическа комисия на Невада].

Само няколко минути след началото на двубоя Ортис уцели Лоусън със силен удар, след което го притисна към въжетата и започна да го налага. След това Уийкс се намеси, за да спре двубоя, като смятаха, че Лоусън не е успял да се защити от по-нататъшни поражения по интелигентен начин. 

В събота вечерта Уикс не за първи път попада под ударите на критиката за лошо спиране на мач, тъй като той спря двубоя за световната титла между Роландо Ромеро и Исмаел Барозо. В деветия рунд Уикс спря двубоя в полза на Ромеро, който изоставаше по точки, когато двамата бяха в процес на размяна на удари.