Талантът Йосиф Панов - Пепелянката ще се боксира за международна титла през 2020 г. Това е планът на неговия мениджър Васко Алексеев, който преподписа нов 3-годишен договор с 23-годишния плевенчанин.

"За изминалите 3 години постигнахме 14 победи от 14 мача. Спечелихме титлата на България и участвахме на всяка възможна галавечер - сподели Васко Алексеев. - Най-важното е, че Йосиф показа страхотно израстване през всяка една от годините. Изглежда по-добър с всеки мач. Има огромен интерес от промоутъри в България и чужбина, които искат да го включат в своите галавечери. Все още е млад. Благодарение на неговата упоритост и ценните съвети на треньора Александър Владимиров, Йосиф тепърва ще покаже големия си потенциал."

Следващото изпитание на Пепелянката ще бъде на 28 февруари. Той ще се бие на галавечерта "Proboxing challenge 4". Шоуто ще се състои в столичната зала "Сиконко". Противникът на Панов ще бъде чужденец, а мачът ще е в шест рунда.

"Очаквам Йосиф да изиграе между 3 и 5 срещи за 2020 г. Една от тях ще бъде 12-рундов сблъсък за международна титла в края на годината", добави Васко Алексеев.

Панов има 16 победи (8 с нокаут) и 3 загуби. Бившият национал на България е на трето място в класацията на най-добрите родни професионални боксьори от всички категории след братята Кубрат и Тервел Пулеви.

"Радвам се, че преподписахме новия договор - сподели Пепелянката. - Победите показват, че си вършим добре работата заедно с Васко Алексеев и с моя треньор Александър Владимиров. Има нови хора покрай нас, които ми помагат с подготовката и искам да им благодаря. Те си знаят кои са. Благодаря и на спонсорите ми "Делта Гард", ветеринарна клиника "Ида-Вет", "Пицария - Сасо". Надявам се да се изкача в ранглистата през 2020-а, която да бъде също толкова успешна, както предишните. Не спираме да работим през цялото време. Ще се радвам мачовете да минат с победи и без контузии."