Радослав Панталеев се класира на 1/4-финалите за купа "Странджа". Бронзовият медалист от последното световно първенство постигна убедителна победа на старта при 91-килограмовите. Той победи с 4:1 съдийски гласа (29:28, 29:28, 29:28, 29:28, 28:29) боксиращия за Гърция Вахан Наницанян. Утре Панталеев ще се изправи срещу Сагиндик Тогамбай от Казахстан.

Станимира Петрова не се затрудни на старта на турнира. Звездата ни в категория до 57 килограма постигна безпроблемен успех в първия си двубой в зала "София". Многократната европейска шампионка победи убедително Дея Боланца (Хърватия). В типичния си "танцувален" стил Станимира не остави шансове на съперничката си и заслужи класиране за 1/4-финалите след технически нокаут във втория рунд. Следващата противничка на българката по пътя към титлата ще бъде казахстанката Владислава Кухта.

Габриела Димитрова отпадна на старта на "Странджа". Националката ни в категория до 51 килограма отстъпи на румънката Лакрамиора Перийоц. Българката бе поставена в трудна ситуация, след като ѝ бе отброен и нокдаун, но все пак успя да намери сили и да довърши срещата. В крайна сметка обаче Габриела допусна поражение с 0:4 съдийски гласа.